Nyheter

11 januari 2024

Artikel om insiderinformation vid börsintroduktioner

Peter Bäärnhielm, Henrik Fritz och Magnus Schmauch har skrivit en artikel om insiderinformation vid börsintroduktioner. Artikeln är publicerad i Juridisk tidskrift vid Stockholms universitet (JT) och finns att läsa här.

22 december 2023

Wigge & Partners har företrätt Folksamgruppen i samband med investering i Copenhagen Infrastructure V

Wigge & Partners har företrätt Folksamgruppen, en av Sveriges största försäkringskoncerner, i samband med deras investering om SEK 5,6 miljarder i Copenhagen Infrastructure V, en mörkgrön fond som utvecklar storskalig infrastruktur inom förnybar energi. Bolaget bakom fonden, Copenhagen Infrastructure Partners P/S, är en global ledare inom förnybar energi och havsbaserad vindkraft och har genom sina fonder hittills rest cirka EUR 26 miljarder för investeringar inom energi- och energirelaterad infrastruktur.

11 december 2023

NORTH förvärvar Bankbrokers verksamhet i Danmark, Norge och Sverige

Wigge & Partners har tillsammans med Accura rådgivit NORTH Risk A/S, Danmarks ledande oberoende finansiella konsultbolag inom företagsförsäkringar, företagspension, finansiella produkter och hypotekslån, i samband med deras förvärv av konsultbolaget Bankbrokers verksamhet i Danmark, Norge och Sverige. Bankbrokers ger råd till företag som vill ha bättre finansiella lösningar och som vill minska sina bankkostnader, optimera sina betalningslösningar eller få rådgivning om skuldfinansiering.

04 december 2023

Wigge & Partners har företrätt Sodexo i samband med förvärvet av K-märkt

Wigge & Partners har företrätt Sodexo, som är världsledande inom servicetjänster för livskvalitet, i samband med deras förvärv av K-märkt AB. K-märkt AB är en restauranggrupp som är prisade för sin goda, högkvalitativa mat och sina innovativa metoder för ökad hållbarhet och minskat matsvinn. De finns idag på sex adresser i Stockholm, och planerar nu att växa till fler städer tillsammans med Sodexo.

27 november 2023

Wigge & Partners företräder John Mattson Fastighetsföretagen i samband med företrädesemission

Wigge & Partners företräder John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ) i samband med dess fullt garanterade företrädesemission, vilket förväntas tillföra bolaget cirka 1 251 miljoner kronor före emissionskostnader.

21 november 2023

Antin Infrastructure Partners förvärvar Consilium Safety Group

Wigge & Partners har agerat som lokalt ombud för Antin Infrastructure Partners, ett av världens ledande investmentbolag inom infrastruktur, i samband med förvärvet av Consilium Safety Group, en grupp som fokuserar på att tillhandahålla och underhålla verksamhetskritisk infrastruktur på mycket krävande och reglerade slutmarknader. Med närvaro i över 55 länder, har gruppen en installerad bas på 75 000 brand-, flam- och gasdetekteringssystem inom marin-, transport-, energi- och byggsektorerna och gruppen driver ett omfattande globalt underhållsnätverk som stöder säkerhet och kontinuitet i sina kunders verksamhet. Transaktionen är villkorad av sedvanliga myndighetsgodkännanden.

21 november 2023

Öhman blir ny huvudägare av Lannebo

Wigge & Partners har biträtt grundarna av Lannebo Fonder i samband med försäljningen av Lannebo Fonder till Öhmankoncernen. Öhmankoncernen, som bland annat är grundare av och största enskilda ägare i Nordnet samt ägare i Öhman Fonder, blir ny huvudägare till Lannebo Fonder. Tillsammans blir Lannebo Fonder och Öhman Fonder Nordens största fristående fondaktör med ett förvaltat kapital på över 215 miljarder kronor. Transaktionen är villkorad av godkännande från Finansinspektionen och Konkurrensverket.

21 november 2023

Magnus Schmauch publicerar en bok om hållbarhetsreglerna på finansmarknaden

Wigge & Partners expert på finansmarknadsreglering och hållbarhetsfrågor, Senior Counsel och jur.dr Magnus Schmauch har publicerat den första boken på svenska om hållbarhetsreglerna på finansmarknaden. Magnus är en av landets främsta experter på området. Han har bland annat varit expert i utredningen av genomförandet av CSRD, och har arbetat med implementeringsfrågor i flera år.

01 november 2023

Wigge & Partners har företrätt Tebede i samband med notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm

Wigge & Partners har företrätt Tebede AB (publ) i samband med dess listbyte från Nasdaq First North Growth Market till Nasdaq Stockholms huvudlista. Prospektet offentliggjordes den 13 oktober 2023 och handeln på Nasdaq Stockholm inleddes den 23 oktober 2023.

24 oktober 2023

Wigge & Partners’ Funds and Investments News October 2023

We did it, so you don’t have to. Here is a compilation of the latest regulatory changes and market research in the funds and investment sector. Our intention is to provide a summary relevant to both managers, investors and institutions navigating the world of funds.

17 oktober 2023

VIMAB Group AB (publ) förvärvar PJP Piping AB

Wigge & Partners har företrätt VIMAB Group, en industrikoncern verksam inom energiservice-, industri- och miljöteknik, i samband med förvärvet av PJP Piping.

16 oktober 2023

Wigge & Partners biträder Backaheden Fastighets i samband med Stenhus Fastigheters budpliktsbud

Wigge & Partners har biträtt Backaheden Fastighets AB med anledning av att Stenhus Fastigheter I Norden AB lämnat ett budpliktsbud till aktieägarna i Backaheden Fastighets. Erbjudandet är 66 SEK per aktie och värderar Backaheden Fastighets till cirka 323 MSEK.

13 oktober 2023

Wigge & Partners har biträtt Mobila Doktorn i samband med förvärvet av Nurse House

Mobila Doktorn fortsätter expandera sin verksamhet och har nyligen förvärvat Nurse House AB, ett bemanningsföretag som arbetar med uthyrning av sjuksköterskor och läkare för hälsovårdstjänster. Wigge & Partners har biträtt Mobila Doktorn i samband med förvärvet

03 oktober 2023

Wigge & Partners har biträtt W5 Solutions i samband med förvärvet av Box Modul

Wigge & Partners har biträtt W5 Solutions i samband med förvärvet av Box Modul, ett företag inom utveckling, produktion och försäljning av specialanpassade skydd, s.k. shelters, till företag och organisationer inom försvar, IT & telekom, sjukvård och energi. Inom försvarssektorn levererar Box Modul skräddarsydda splitterskyddade shelters utformade att uppfylla specifika militära standarder såsom avancerat EMC/EMP-skydd, tempest med mera.

02 oktober 2023

Great Security har förvärvats av EMK Capital

Wigge & Partners har företrätt MVI Fund I AB och övriga säljare i samband med försäljningen av alla aktier i Great Security Holding AB till EMK Capital. Great Security ett av Sveriges ledande säkerhetsföretag som erbjuder tekniska säkerhetslösningar.

28 september 2023

Wigge & Partners publicerar en ny artikel tillsammans med ILO och Lexology gällande EU:s förslag om en ny förordning om ESG rating activities

För att läsa artikeln skriven av Lisa Antman och Klara Larsson klicka här

18 september 2023

Wigge & Partners har biträtt R12 Kapital i samband med försäljning av aktier i NCAB i en så kallad accelererad bookbuilding-process

Wigge & Partners har biträtt R12 Kapital i samband med försäljning av aktier i NCAB i en så kallad accelererad bookbuilding-process.

Totalt placerades 21 miljoner aktier till ett pris om 57,5 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 1,2 miljarder kronor.

15 september 2023

Wigge & Partners har biträtt Altor-ägda Network of Design i samband med förvärvet av designikonen Kasthall

Altor-ägda Network of Design (NOD) har förvärvat det ikoniska designvarumärket Kasthall som producerar kvalitetsmattor till kunder över hela världen. Kasthall ansluter sig till NOD och får sällskap av andra designikoner som String Furniture och Grythyttan Stålmöbler.

08 september 2023

Wigge & Partners har biträtt IMAS Foundation i samband med deras investering i H2 Green Steel AB:s finansieringsrunda

Intäkterna från finansieringsrundan, som totalt uppgår till ca 1,5 miljarder euro, ska finansiera världens första storskaliga anläggning för produktion av grönt stål.

29 augusti 2023

Wigge & Partners’ Funds and Investments News August 2023

We did it, so you don’t have to. Here is a compilation of the latest regulatory changes and market research in the funds and investment sector. Our intention is to provide a summary relevant to both managers, investors and institutions navigating the world of funds.